Zenobē in de Benelux

Zenobē in de Benelux, bouwen aan een emissievrije toekomst in Europa.

EN / FR

Wij bouwen aan een CO2-neutrale toekomst, gebaseerd op hernieuwbare energie en tweedehands batterijoplossingen.

Wij streven ernaar hernieuwbare energie toegankelijk te maken en hebben een stevige reputatie op dit gebied door het innovatieve gebruik van batterijopslag in het Verenigd Koninkrijk. Voortbouwend op deze ervaring breiden we nu uit naar het Europese vasteland, te beginnen met de Benelux.

De weg naar netto neutraliteit is niet recht, maar circulair. Wij werken samen met ervaren partners om batterijen van elektrische voertuigen te upgraden en deze een tweede leven in energieopslag te bieden. Door een circulaire economie voor batterijen te bevorderen zorgen wij ervoor dat onze oplossingen gedurende hun hele levenscyclus CO2- en kostenbesparingen opleveren.

Een primeur voor België

Voor ons eerste project in de Benelux, en het eerste van dit type in België, zijn wij er trots op samen te werken met Aertssen. Het doel is om hun on-site opgewekte hernieuwbare energie te maximaliseren met behulp van tweedehands batterijen.

  • Bevoorradingszekerheid – meer hernieuwbare energie gebruiken, gedurende meer uren per dag
  • Prijsschommelingen beheersen & geld besparen: geen nood om extra energie aan te kopen op dure momenten van de dag
  • Zonne-energie gebruiken wanneer de zon niet schijnt
  • Besparing van 1.250 ton CO2 over 15 jaar

Lees verder voor meer informatie over dit project >>

De uitdaging

Hernieuwbare energie is van nature intermitterend: ze wordt alleen opgewekt als de zon schijnt of als de wind waait. De Belgische bouwgigant Aertssen, die 5.500 zonnepanelen op zijn hoofdkantoor had geïnstalleerd, wilde zijn toevoer van hernieuwbare energie veiligstellen en de volatiliteit van de energieprijzen beheren.

De oplossing

Door de on-site batterij te installeren, helpt Zenobē Aertssen om het overschot aan hernieuwbare energie op te slaan en de volatiliteit van de energieprijzen op te vangen. De opgeslagen energie kan worden gebruikt om in de bedrijfsactiviteiten van Aertssen te voorzien, waaronder in hun vloot elektrische vorkheftrucks. Dankzij de batterij kunnen de vorkheftrucks ‘s nachts op hernieuwbare energie rijden, zonder dat ze in dure periodes van de dag energie moeten kopen.

Met zijn jarenlange ervaring in het balanceren van vraag en aanbod voor netwerkexploitanten in het Verenigd Koninkrijk, zorgt Zenobē ervoor dat ook Aertssen meer uren per dag hernieuwbare energie kan gebruiken, en tegelijk geld kan besparen. Door een batterij van een elektrisch voertuig een tweede leven te geven, sluiten wij bovendien de kringloop en besparen wij essentiële materialen, waarde en koolstof.

Steven Meersman, mede-oprichter Zenobē:

“Het is een primeur voor België dat een busbatterij een tweede leven krijgt als opslagplaats voor hernieuwbare energie op de site. Zo zie je dat EV-batterijen perfect mee vorm kunnen geven aan een CO2-neutrale toekomst. Dit project is niet alleen voor Aertssen een verrijking en een belangrijke stap, maar ook voor Zenobē, en alle batterijen die we in België een tweede leven kunnen geven.”

Tim Maeyens, Aertssen:

“De Zenobē batterij zorgt ervoor dat lokaal geproduceerde groene energie ook lokaal opgeslagen en gebruikt kan worden. De samenwerking met Zenobé is een belangrijke stap in het duurzaamheidsproces van Aertssen.”

In cijfers

250 ton CO2 zal niet in de atmosfeer komen voor de komende 15jaar

1,4 MW batterij met tweede leven, gerecupereerd van een elektrische bussen

69 MWh extra zonne-energie per jaar gebruikt door Aertssen

Wagenparken met elektrische voertuigen

Onze volledig kant-en-klare oplossing voor de elektrificatie van wagenparken lost de grootste uitdagingen van wagenparkbeheerders op: laadinfrastructuur, toegang tot stroom, financiering van voertuigen en prestaties van de batterij.

Meer informatie >>

Netwerkinfrastructuur

Wij ontwerpen, financieren, bouwen en exploiteren batterijopslagplaatsen voor de netbeheerders en industrie die het licht laten branden terwijl we met z’n allen overschakelen op een koolstofvrije energie.

Meer informatie >>

Wilt u bij ons werken?

Project Manager/Elektricien Estimator, Benelux

Wij zijn op zoek naar een ervaren Project Manager/Electrical Estimator om de eerste persoon ter plaatse te zijn en onze huidige kansen verder uit te diepen. Deze functie zal rapporteren aan de General Manager Benelux. De functie wordt bij voorkeur in België uitgeoefend, maar een basis in Nederland wordt ook overwogen.

+ Meer informatie

Voor alle inlichtingen in de Benelux, gelieve contact op te nemen met:

Peter Pauwels: info.benelux@zenobe.com / +32 477 50 35 53

Peter Pauwels General Manager

Meer informatie over onze projecten over de hele wereld  >>

Zenobē cases

 

 

of, om meer te weten te komen over Aertssen klik hier.